dimarts, 18 de novembre del 2014

Procés electoral per l'elecció dels representants del sector pares/mares/tutors

Constitueixen el cens electoral: tots els pares, mares i els tutors i tutores legals els fills i filles dels quals estan matriculats al centre en el moment de la convocatòria de les eleccions.

La composició de les meses electorals és la següent: Per a l’elecció de les persones representants del sector dels pares i mares o tutors de l’alumnat, la mesa electoral està formada pel director o directora del centre, o òrgan de govern en qui delegui, i per dues persones designades per sorteig entre totes les que integren el cens d’aquest sector. D’entre les persones designades, la de menys antiguitat al centre actuarà de secretari o secretària de la mesa i, en cas de coincidència, ho farà la de menor edat.

Procediment d’elecció: 
a) Les associacions de pares i mares d’alumnat o els grups de pares i mares que avalen una candidatura poden designar una persona que actuï a la mesa electoral com a supervisor o supervisora.
b) Cada elector o electora pot votar un nombre màxim de persones candidates igual al nombre de representants d’aquest sector a renovar, en el consell escolar, 2 en el nostre cas.
Poden votar el pare i la mare o tutor o tutora respectiu, llevat que la pàtria potestat de l’alumne estigui conferida en exclusiva a un dels progenitors, en aquest cas només aquest té dret de vot.

Les votacions són personals, directes i secretes. No s’admet la delegació de vot ni el vot per correu.

Les normes d’organització i funcionament de cada centre poden establir el procediment per dirimir situacions d’empat en el procés electoral. Per al cas que no ho facin, les situacions d’empat es resolen a favor de la persona escollida de més edat. 



Fonts:
RESOLUCIÓ ENS/2160/2014, de 16 de setembre: document

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada